Beheer je budget

Wil je zelf bepalen welk bedrag je kunt spenderen en wil je dit vooraf betalen? Dan is een prepaidkaart de beste keuze voor jou.

Geniet je liever van een voorschot van je bank dat je achteraf volledig of in gedeeltes moet terugbetalen? Vraag dan een kredietkaart aan.

Met een kredietkaart verschaft de bank je een krediet dat je kunt gebruiken voor aankopen met je kaart. In samenspraak met je bank kan deze kredietlijn worden aangepast, zoals voor een buitenlandse reis of een grote aankoop. Op een vooraf bepaalde dag van de maand betaal je je aankopen achteraf terug.
Afhankelijk van de afspraken met je bank betaal je de totale som van alle aankopen terug of slechts een deel ervan.

Een prepaidkaart heeft geen vaste kredietlijn. Je bepaalt zelf welk bedrag ter beschikking is op je kaart door geld op je kaart te laden van je bankrekening. Je kunt je opgeladen kaart meteen gebruiken in de winkel, in binnen- en buitenland en op internet. Je kunt ook steeds geld van je kaart laden en op je bankrekening storten.

Je bepaalt dus helemaal zelf het budget en het beheer van je prepaidkaart en hoeft achteraf niets meer terug te betalen.