Meer informatie over een aankoop

Soms komt een aankoop op de uitgavenstaat of in de app van de bank je niet meteen bekend voor. Zeker als je de kaart regelmatig gebruikt of als je net op reis bent geweest. Meestal gaat het om een correcte betaling maar komt de naam van de ontvanger niet overeen met de naam van de handelaar of zaak waar de betaling is uitgevoerd en zoals die op het kasticket is vermeld. 

Dit kan ook het geval zijn bij internetaankopen. De naam die je op het betalingsoverzicht ziet is dan niet die van de webwinkel of handelaar maar die van het bedrijf dat de betalingen afhandelt of van een online betaaldienst zoals PayPal.
 

Hoe kun je nagaan of je de betaling zelf hebt uitgevoerd?

  • Kijk de betalingsdatum na (op een uitgavenstaat wordt dit de transactiedatum genoemd). Heb je op dat ogenblik een betaling uitgevoerd? Het kan ook om een oudere betaling gaan die nu pas wordt afgerekend.
  • Zegt het bedrag je iets? Kijk ook het bedrag na in vreemde valuta indien van toepassing.
  • Gebruikt iemand anders je kaart weleens? Zo ja, heeft deze persoon onlangs iets gekocht?
  • Heb je een abonnement lopen op je kredietkaart?
  • Zoek de naam op. De informatie die je vindt helpt je misschien de betaling te herkennen.


Zegt het je nog steeds niet? Geef ons dan alle details van de betaling door via dit formulier. We onderzoeken dan om welke betaling het precies gaat en contacteren je met meer informatie.