nl fr
Hoe verloopt een transactie met Internationale kaarten

Als u met uw VISA, MasterCard, Maestro of V PAY online betaalt, geeft u een aantal gegevens van uw kaart in op de website. Dankzij een versleuteling en een veiligheidsprocedure verloopt de online betaling zonder problemen.


Kaartgegevens : Uw kaartnummer, vervaldatum en naam

 • Om uw online aankoop met uw kredietkaart te betalen, moet u een aantal gegevens die op de kredietkaart staan, invullen op de website.  
     
  • Het kaartnummer is het nummer van 16 cijfers (in vier groepjes van vier). Dit mag u gegroepeerd of zonder spaties ingeven.
  • De vervaldatum van de kaart in datum en jaar (telkens 2 cijfers)
  • De naam van de kaarthouder (in hoofdletters)
  • De CVV2 of CVC2 code die u op de achterzijde van uw kredietkaart vindt, in de buurt van de invulstrook voor uw handtekening.
 • Vervolgens zal er een veiligheidsprocedure plaatsvinden.

Veiligheidsprocedure : uw elektronische handtekening met 3D Secure

Omdat voor alle partijen (de online handelaar, uw bank én uzelf) te bevestigen dat u uw eigen kredietkaartgegevens ingegeven hebt, wordt er een veiligheidsprocedure uitgevoerd. Deze technologie heet 3D Secure en is door Visa en MasterCard ontwikkeld. Ze is te herkennen aan de labels Verified by Visa en MasterCard SecureCode. Dankzij deze technologie krijgt u een tijdelijke, geverifieerde elektronische handtekening waarmee u de betaling ultiem bevestigt. Deze handtekening is een cijfercode via digipass of, in specifieke gevallen een paswoord of een sms-code.

Daarna zal u terug gebracht worden naar de website van de webshop.
 

Er is geen 3D Secure- veiligheidsprocedure?

Dan beperkt de veiligheidscontrole zich tot CVV2 of CVC2 code
 
Op de achterzijde van uw kredietkaart vindt u, in de buurt van de invulstrook voor uw handtekening, een veiligheidscode van drie cijfers. Men noemt dit ook de CVV2 of de CVC2 code. Wanneer u een online betaling met uw kaart doet, kan men naar deze drie cijfers vragen. Dit bewijst voor de verkoper dat u uw kaart werkelijk in handen heeft.