nl fr
In het buitenland
In het buitenland

Vertrekt u naar het buitenland? In Europa* verlopen, dankzij de Maestro-technologie in uw bankkaart, uw elektronische transacties net zo makkelijk als in Belgiƫ. In Europa en de rest van de wereld kaneen kredietkaart een alternatief bieden.


Kredietkaarten

Ook uw kredietkaart wordt in het buitenland vlot aanvaard. U kunt er in tal van winkels en handelszaken mee betalen. Geld afhalen is mogelijk aan alle geldautomaten met het Visa- en MasterCard-logo. Voor iedere geldafhaling met een kredietkaart worden kosten aangerekend. Om het precieze bedrag hiervan te kennen, kunt u zich tot uw bank wenden.

Bij sommige kaarten is er een verzekering of reisbijstand inbegrepen. Vraag hierover informatie aan uw bank.

Voorzorgsmaatregel: verhoog (tijdelijk) uw gebruikslimiet voor u vertrekt om over voldoende geldreserve te beschikken in het buitenland. Vraag deze verhoging aan bij uw bank. Houd ook rekening met de vervaldatum van uw kaart als u voor langere tijd vertrekt.  

Bancontact/Mister Cash en Maestro

Bijna alle Bancontact/Mister Cash-kaarten zijn uitgerust met de Maestro-technologie. Hiermee kunt u ook in Europa* elektronisch betalen of geld afhalen aan automaten die het logo van Maestro of Cirrus dragen.  Voor een afhaling aan een geldautomaat kan worden ipv wordtwordt een kleine kost aangerekend, die op het scherm van de automaat getoond wordt.

Hotelreserveringen en autoverhuur

Wanneer u een hotel reserveert of een auto huurt, wordt een deel van het beschikbare saldo van uw kredietkaart door het bedrijf in kwestie 'gereserveerd'. Dit betekent dat u dit bedrag tijdelijk niet kan gebruiken voor andere betalingen.

Omrekening vreemde valuta

Voor de omrekening van vreemde valuta wordt de wisselkoers gebruikt die geldig is op de dag dat de transactie geboekt wordt. Voor meer details kunt u terecht bij de uitgever van uw kaart (meestal uw bank).

Sommige geldautomaten tonen 6 posities voor de geheime code. Wat moet ik doen?

U moet enkel de 4 cijfers van uw code intikken en op OK drukken. U moet dus niets anders inbrengen: geen *, geen 0 of geen ander teken.

* sommige banken laten buiten Europa ook betalingen en afhalingen met Maestro toe. Raadpleeg daarom uw bank.