nl fr
aan de pomp
Aan de pomp

De meeste tankstations zijn uitgerust met een of meerdere buitenterminals, zodat u er 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 elektronisch kunt betalen. Dit kan met Bancontact/Mister Cash, een kredietkaart (zoals Visa of MasterCard) of tankkaart.


Wat gebeurt er wanneer een kaarthouder betaalt in een tankstation?

Wanneer een kaarthouder aan de pomp betaalt alvorens te tanken, wordt vooraf een autorisatie uitgevoerd op zijn rekening. Concreet betekent dit dat, niet wetende voor welk bedrag de kaarthouder zal tanken, de acquirer* (en niet de petrolier) een bedrag tussen 125 en 375 euro blokkeert. Dit bedrag varieert naargelang de acquirer en vertegenwoordigt - min of meer - het maximale bedrag dat kan worden besteed aan een volledige tankbeurt.

Eens de kaarthouder getankt heeft, wordt normaliter het niet-gebruikte saldo onmiddellijk weer vrijgegeven. Het kan echter gebeuren dat het bedrag tot enkele uren later geblokkeerd blijft.
Deze blokkering betekent niet dat het bedrag financieel wordt afgeschreven van de rekening van de kaarthouder. Deze autorisaties fungeren als betalingsgarantie voor de handelaar.

*(de financiële instelling die de handelaar toelaat betalingen met debet- of kredietkaart te ontvangen)

 

Wat als uw kaart wordt geweigerd?

Klik hier als uw kaart niet meer werkt.